Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin yakışır izin olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın merdiveni bapları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel kapılardır.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir gidişat anında insanların belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen dışarıya güzel açılmaktadır.

Ivedili çıkış bapları mimarisı itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Kapıların saksılıca özellikleri dundaki gibidir:

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri erdemli acıe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı selim katkısızlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçadır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl bapların tarafı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç Yangın Merdiveni Kapısı kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

çatı kucaki yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmış olmalıdır. Hassaten, yangın merdivenlerinin ahenkli hizmetının örgülması ve dayanıklı olmalarının katkısızlanması önemlidir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok bir araba insanın güç ve emtia yitirilmesine da ezgi açabilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Kaçış dâhilin kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer yapılarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki birlikte örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

kaynağı bileğişçiliktir]

Report this wiki page